SENARYO DOKTORU HAKKINDA
Batılı ülkelerin Sinema sektöründe Senaryo Doktoru (Script Doctor) olarak bilinen; Türkiye Sinema sektöründe henüz yer edinmemiş bir uzmanlık alanı olan Senaryo Doktorluğuyla sektöre yeni bir soluk getiriyoruz. Gösterime girecek olan film senaryolarının sorunlarını teşhis ve tedavi etmekle ticari riskini en aza indirgeyen Senaryo Doktoru, film endüstrisinin vazgeçilmez iş bölümünü oluşturmaktadır. 2009 yılından bu yana www.senaryodoktoru.com sitesi aracılığıyla sizlere ulaşarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.
Senaryo Doktoru’nun marka patentine sahip olan Gülçin Gök bu mesleği ülkemizde patentli olarak yapabilen tek senaryo doktorudur.
Gülçin Gök kimdir?
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV bölümünde lisans öğrencisi olarak, Sinema ve Televizyon’un büyülü dünyasına adım atar. Okul hayatı boyunca, biri tez filmi senaryosu, yirmi adet kısa metrajlı film senaryosu yazar. Kısa metrajlı film senaryolarından ‘Öteki’ ve ‘Hayat Bilgisi’ni filme çeker. ‘Durak’ isimli kısa metraj film senaryosu ‘Kültür Bakanlığı Geleceğin Sineması, Sinema Öğrencilerinin Kısa Film Projelerini Destekleme Yarışması’ senaryo ödülünü alır. Aynı yıl içerisinde senaryosyu filme çeker. Okuldan mezun olmadan girdiği senaryo yarışmasında bir yapımcı senaryo tekniğini çok beğendiğini söyleyerek, senaryo doktorluğu macerasının başlayacağı Medyavizyon Sinema ve Dağıtım Şirketine yönlendirir. Şirkette dağıtımının yapılmasına karar verilecek filmlerin senaryo analizlerini yapmaya başlar. Aynı tarihlerde Z1 Film Atölyesinde Yönetmen Yavuz Özkan’ın sinema filmi çalışmalarına katılır. Yaptığı analizler Yeşilçam ve Yeni Sinemacılarının ilgisini çeker. Gelen talepler üzerine bir haftada beş tane sinema filmi senaryosuna baktığı günlerin ardından, bu oranı iki yıl içerisinde 100’ün üzerine çıkarır. Bu yoğunluktan edindiği deneyimle batılı ülkelerin sinema sektöründe Senaryo Doktoru (Script Doctor) olarak bilinen Türkiye Sinema sektöründe henüz yer edinmemiş bir uzmanlık olan ‘Senaryo Doktorluğu’ kavramını ilk kez kullanarak, yeni bir uzmanlık alanı geliştirir. Bununla ilgili bir web sitesi kurarak, (www.senaryodoktoru.com) site üzerinden çalışmalarını yürütmeye devam eder.
Senaryo yazım çalışmalarını da aksatmayarak, 6.Ulusal Kısa Film Festivali ‘Şiddet’ Konulu Kısa Film Öykü Yarışmasında ‘Rapunzel’ adlı öyküsüyle Mansiyon ödülünü kazanır.Bir süre sonra NTV’nin ‘Türkiye’nin Yönetmenleri’ adlı projesinde, Yavuz Özkan’ın ‘İsimsiz’ adlı kısa filminin Yönetmen Yardımcılığını yapar. TV dünyasındaki macerasını Medyavizyon bünyesinde kurulan D-Smart üzerinden yayın yapan Sinema TV, Sinema TV2, Sinema TV Aile kanallarında fragman metin yazarlığı yaparak devam ettirir.
Senaryo doktorluğu, senaryo yazarlığı, reji asistanlığı ve benzeri alanlarda yaptığı çeşitli işlerin ardından bir kez daha senaryo yazarlığının peşinden giderek, 2009 yılında TRT’de yayınlanan ‘Ayrılık’ isimli dizi filminin senaryo ekibinde yer alır. Set hayatının büyülü dünyasına 2011 Yılında ATV’ de yayınlanan ‘AL YAZMALIM’ dizisinde reji asistanlığı yaparak katkıda bulunur. Eğitimi de ihmal etmeyerek, setten ayrıldıktan bir müddet sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları İSMEK’ te ‘Kısa Film Yapım Usta Öğreticisi’ olarak görev yapar.
Daha sonraki yıllarda Birleşik Arap Emirlikleri’ne (Dubai, Suudi Arabistan vs) yapılan dizi film senaryo projelerinin senaryo ekibinde yer alarak, senaryo yazım sahnesine bir kez daha çıkar. Bu arada eğitim hayatına da ara vermez. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Yeni Medya Anasanat Dalı’nda özel öğrenci olarak devam ettiği Görsel İletişim Dersi için hazırladığı ‘Erk’(deneysel) isimli kısa metrajlı filmi;
Erk – 2015 …. Deneysel, 00:03:33
9. İkinci El Film Festivali, Kısa Filmler Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2015
11. Kar Film Festivali, Deneysel Dalı, Finalist. 2015
1. Silüet Ulusal Kısa Film Festivali, Deneysel Dalı, Finalist. 2015
Festivallerinde başarılar elde eder.
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Film Tasarım bölümünde yüksek lisans öğrencisi olarak eğitimine devam etmekte olup, eğitimde tez aşamasında, aynı zamanda uzun metrajlı film senaryosunun film çekimi için hazırlık aşamasındadır.